achtergrond en resultaten

In de afgelopen 15 jaar heeft Brenda Sarbach, mede oprichter van InsideOut, ruim 6000 mensen in de leeftijdscategorie van 8-71 jaar getraind en gecoacht. De door haar aangeboden trajecten richten zich op uiteenlopende onderwerpen zoals leiderschap, communicatie, authenticiteit, ondernemerschap, relaties, zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Niet zelden klonk vanuit de deelnemers de uitspraak: “Had ik dit maar eerder geweten!”

 

AdobeStock_75225739_Preview.jpeg


Het is inderdaad jammer dat veel mensen pas op latere leeftijd de juiste kennis en instrumenten voorhanden hebben om een gelukkig leven te leiden en effectiever met uitdagende omstandigheden om te gaan. Bovendien gaan veel mensen pas op zoek als iets niet werkt in hun leven, of erger, wanneer zij echt geen andere uitweg meer zien. Zonde! Dit inspireerde Brenda Sarbach en Michel Kobus om het InsideOut programma voor jongeren te ontwikkelen. InsideOut biedt jongeren de mogelijkheid om al op jonge leeftijd te beschikken over waardevolle instrumenten, een schat aan kennis en de juiste levenshouding om hun dromen te verwezenlijken. Daarbij creëren ze een overtuiging dat fouten maken een onderdeel is van een ontwikkelproces. Ze leren om vrij van angst te presteren en alle onderdelen van de weg naar succes te waarderen.


In de afgelopen 8 jaar heeft Brenda Sarbach ruime ervaring opgedaan met het trainen van jongeren in de leeftijdscategorie van 13-16 jaar. Deze ervaring is opgedaan bij het studieprogramma ‘School at Sea’. Jongeren varen tijdens dit programma in zes maanden op een zeilschip naar de Caraïben en terug. Tijdens deze zeiltocht volgen de jongeren vwo-onderwijs en tegelijkertijd worden ze opgeleid tot ‘de leiders van morgen’. Deelname kost € 22.750 euro en de jongeren bekostigen dit zelf. Brenda Sarbach heeft speciaal voor deze jongeren een training ontwikkeld om ze te ondersteunen het benodigde bedrag bij elkaar te verdienen. Ze leren om contact te maken met hun zelfvertrouwen, zichzelf en hun visie te presenteren en te gaan voor dromen en idealen zonder zich te laten tegenhouden door faalangst of onzekerheden. De jongeren nemen de regie over hun leven en leren verantwoordelijk te nemen voor hun eigen succes.


De resultaten van deze training zijn verbluffend en groots. De jongeren stijgen tijdens de training tot grote hoogte, ondergaan een blijvende transformatie en creëren duurzame successen. Bovendien hebben jongeren vaak minder hardnekkige ingeslepen gewoontes dan volwassenen, simpelweg omdat ze minder ervaren zijn. Zo maken zij doorgaans veel sneller grote stappen. De ontwikkeling die zij doormaken heeft een grote impact op de rest van hun leven. Dezelfde methode is als fundament gebruikt voor het InsideOut programma. Hiermee  is het programma toegankelijk gemaakt voor alle jongeren in Nederland. Onze ambitie is om in de toekomst het programma ook internationaal aan te bieden.